top of page

Pentu meiltä

Pennut

Suunnitelmat

MITTELSPITZ

Ei pentuja suunnitteilla 2024.

KLEINSPITZ

Ei pentuja suunnitteilla 2024.

LUETHAN TÄMÄN SIVUN ENNEN YHTEYDENOTTOA!

Lisätietoja suunnitteilla olevista yhdistelmistä kerron mielelläni sähköpostitse tai puhelimitse astutuksen toteuduttua, ei tekstiviestejä (puhelimitse tavoitat heikommin kiireisen työ-ja perhearjen takia). En varaa pentuja ennen niiden syntymää enkä tapaamatta perheitä.

 

Aktiivinen yhteydenpito viestii todellisesta halustasi saada pentu juuri meiltä, sillä odotusajat voivat joskus olla pitkiä pienimuotoisen toimintamme vuoksi. 

Pentu meiltä?

Meille syntyy pentuja harvakseltaan. Pennut kasvavat perheen normaaliarjessa, totutellen muunmuassa kaikkiin tavanomaisiin hoitotoimenpiteisiin, normaaleihin arjen rutiineihin ja ääniin. Meillä ei ole erillisiä kenneltiloja ja pentueita meillä on max. 2 vuodessa. Kasvatan pentuja rakkaudella, määrätietoisesti rajoja asettaen. Pennut lähtevät minulta rekisteröityinä, terveystarkastettuina, sirutettuina, useasti madotettuina sekä kattavan pentupakkauksen ja kasvattajan tuen kera. Kasvattini palautuvat aina ensisijaisesti minulle, mikäli omistaja on kykenemätön huolehtimaan koirasta esim. elämänmuutoksen vuoksi. Toivon kuitenkin, että jokainen koiranostaja on harkinnut asiaa pitkään ja ymmärtää, että spitzit ovat varsin pitkäikäisiä elämänkumppaneita ja tuovat koirattomaan perheeseen aivan uuden arjen. Haluan kuulla kasvattieni kuulumisia läpi elämän ja toivon, että kasvattieni omistajat pitävät yhteyttä, niin onnellisen arjen kuin ongelmien tienoilta. Toivon myös kasvatinomistajiltani innostusta käyttää koira terveystarkastuksissa kerran elämänsä aikana (silmät, polvet ainakin - ja vielä parempi, jos myös lonkat ja kyynärät). Tämä auttaa sekä rotua kehittymään terveyden suhteen paremmaksi, antaa omistajilleen tärkeää tietoa koiran terveystilanteesta sekä auttaa minua kasvatustyössäni. Pennun ostajien on hyvä huomioida myös, että pienetkin koirat vaativat peruskoulutuksen. Yksilöissä on eroja, spitzeistäkään kaikki eivät omaa miellyttämisen halua ja joitain asioita saattaa toisen kanssa joutua tahkoamaan enemmän kuin toisen. Valitsen aina itse mikä pentu menee mihinkin kotiin, koska olen nähnyt pentuja pienestä pitäen ja muodostanut mielikuvan siitä, minkälainen koti millekin on se paras.

Toisinaan kasvattejani lähtee sijoituskoteihin, sillä kotonani on koiria jo monta, ja haluan taata jokaiselle koiralleni arvoisensa elämän perheenjäsenenä. Kasvatuksen jatkumisen vuoksi sijoituskodit ovat suuri apu ja tiedän koirien saavan paljon aikaa ja rakkautta omien perheidensä keskellä. Sijoituskoirat ovat perheilleen kuin omia, sijoituskoti huolehtii koiran hyvinvoinnista ja normaalista arjesta. Esitän koiran tarvittaessa näyttelyissä itse, jos haltija ei ole tähän halukas. Sijoituskoira siirtyy täysin perheensä omistukseen sijoitussopimuksen täytyttyä. Kerron tästä mielelläni lisää, sijoituskodeilta odotan ehdotonta luottamuksellisuutta ja molemminpuolista yhteistyökykyä sekä mieluiten sijaintina mahdollisimman lähellä Jyväskylää, kauempaakin, mikäli perhe on valmis tarvittaessa ajamaan autolla koiraa lähemmäs meitä.

Mikäli haluat pennun meiltä, kerrothan kattavasti itsestäsi ja millaisen kodin pentu sinulta saisi. Kerro muunmuassa koirakokemuksestasi, perheestäsi/asuinmuodostasi, miksi haluat pennun juuri meiltä, miksi haluat juuri tämän rotuisen koiran, mitä olet valmis koiran kanssa tekemään (esim. pentukurssit, näyttelyt, agility, rallytoko, nosework, toko, pelkkä lenkkeily) ja miten suhtaudut terveystutkimuksiin. En myy pentuja hätäisesti kenellekään, vaan haluan niiden löytävän juuri oikean, rakastavan ja huolehtivan kodin. Näyttelyt eivät ole pakollisia kaikkien yksilöiden kohdalla, mutta toivon, että koiralle tarjotaan jotain aktiviteetteja. Varsinkin mittelit tarvitsevat tekemistä, jotta eivät kohdista energiaansa vääriin asioihin. On se sitten ihan vaan lenkkeilyä, tai vaikkapa agilityä, tokoa, noseworkia, doboa tai vastaavaa. Ota ensisijaisesti yhteyttä sähköpostitse baileydreams@hotmail.com , sillä olen puhelimitse heikommin tavoitettavissa.

bottom of page